UP AGAIN

Syster i motljus 
 
 
Nu går det uppåt igen! Små glada nyheter, skratt, flams med klassen, kontroll över läxorna och en rolig helg som väntar. Mysigt väder också med regn, kyla och blåst... Varma stickade vantar och mysig halsduk. Love it!

LOVE


Shopping

En mycket nöjd Hanna som visar upp dagens fynd. Vantar, linne, burk, cupcakeformar, mobilfodral och det mest underbara papper som någonsin skådats... Jag längtar till jul. 

Världens finaste tjej.

Fina Elvira 
 
Den här veckan har bara varit rent ut sagt helvete. I skolan har jag haft mate varje dag vilket innebär att jag måste gå halv tolv från lektionen, diska all disk från alla elever på hela skolan, torka alla borden, sopa hela matsalen och sedan skynda till nästa lektion. Har även missat väldigt mycket i SO:n vilket gjort att jag är efter till testen... Idag var det även skoljoggen.. blä!
Behövde bara skriva av mig, ni behöver inte läsa mitt klagande! :)
 

Så det är anledningen till att jag inte har bloggat. Läxor upp över öronen. Tur att jag har så fantastiska vänner som hjälper och stöttar :)
 
Imorgon ska jag shoppa och på söndag ska jag baka kanellbullar!
Ha en fin helg.

Följ mig på We Heart It!

Hanna Almgren
heter jag där


.



 
 
Ingridienser:

8 st

4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl vaniljyoughurt
1/2 dl mjölk
1/2 dl frysta blåbär
 
Så här gör du:
 

1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tilsätt smöret i tärningar och nyp ihop till en smulig deg.
3. Blanda ner de frysta bären, youghurten och mjölken.
4. Knåda till en deg och tilsätt mer mjöl om det behövs.
5. Ställ ut små bullformar på en plåt och rulla bollar av degen som du placerar i dessa.
6. Grädda gyllenbruna i ugn i 10 minuter. Servera med iskall mjölk, marmelad och ost.
 



 

.



Ingredienser
2 dl turkisk youghurt
1 halv dl mjölk
1 och en halv dl frysta eller färska bär, tex hallon och blåbär
3 tsk vaniljsocker
isglassformar
 
 
Så här gör du
 
Mosa samman bären till ett "mos" (värm dem i mikron först om de är frysta).
Blanda den turkiska youghurten, mjölken, vaniljsockret och till sist bärmoset i en större skål.
Häll upp i formarna och sätt in i frysen i några timmar.
Klart!
 




Tre från Kroatien





The Moon





Min Helg

Ska berätta om min helg eftersom jag inte har något annat för mig :)
 
I fredags hade jag Stage Artist School. Vi sjöng bara den här gången, nästa gång blir det bara dans och sedan blir det teater. Julia ifrån min skola var med i samma grupp så det var ju skönt... Åkte hem, åt god pasta och kollade på film. I lördags gick jag upp vid 8, åkte på loppis med mamma och fyndade 2 blusar, en kofta och ett skärp för 70 kronor. Efter loppisen blev det MCwrapp på donken och sedan Väla, där jag köpte ett par jeans, en tröja och en hood på Label off Graded Goods. I går fotade jag Alice hela dagen och igår kväll gjorde vi milkshake och tittade på So You Think You Can Dance :)
 





Alice.










.




Färdigt på: 1h 35 min, till 8 pers.
Ingredienser

Pajdeg:150 g kallt smör 
4 dl vetemjöl 
0.5 dl florsocker 
1 nypa salt 
1 st ekologiskt ägg 
0.5 msk vatten 
Pensling:1 st ekologiskt ägg 
1 msk mjölk 
1 msk råsocker 
Fyllning:12 stora Granny smith äpplen 
1 st citron, saften 
50 g smör 
4 msk strösocker 
2 tsk mald kanel 
1 tsk malen ingefära 

 

Gör så här

1. Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.

2. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte.

3. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.

4. Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.

5. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.

6. Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.

7. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.

8. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.

9. Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.

10. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.

11. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

12. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.

13. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.

14. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.

15. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

16. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.

17. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.

18. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.

 




 

 
 

RSS 2.0